Una Tona de Màgia | Tot a punt per al festival ‘Una Tona de Màgia’ 2018
16124
post-template-default,single,single-post,postid-16124,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Tot a punt per al festival ‘Una Tona de Màgia’ 2018

Tot a punt per al festival ‘Una Tona de Màgia’ 2018

La tercera edició vol aprofundir en com va néixer la màgia i els rituals ancestrals de les primeres tribus

La 3a edició del Festival Internacional de Màgia de Tona (Osona) està a punt de començar. Els dies 10, 11, 12 i 13 de maig, els carrers, les places i els principals equipaments del poble s’ompliran de màgia i il·lusió amb els millors mags nacionals i internacionals.

Els orígens de la màgia, la temàtica del festival

L’edició d’enguany vol respondre la pregunta: com va néixer la màgia? De fet, la màgia va néixer de la mà del teatre i són dues arts que van néixer dels rituals ancestrals. A partir d’aquesta idea s’ha creat la programació d’enguany, el disseny i també el vídeo promocional del festival.

A més, també compta amb el patrocini oficial d’Estabanell Energia, una empresa catalana de serveis energètics que comparteix els valors de la proximitat i la sostenibilitat del festival.

Els espectacles i els mags

El festival Una Tona de Màgia comptarà amb mags de primer nivell i reconeguts internacionalment. Sense anar més lluny, a la Gala Internacional de Prop, que aquest any es farà el divendres, a les 21.30 h, amb la incorporació de la llengua de signes, hi participarà l’Héctor Mancha, Campió Mundial de Màgia d’Escena i de Manipulació; en Mario López, reconegut amb el premi del Campionat Europeu de Màgia o la International Close Up Magic Competition de Londres; en Shado, participant del programa Got Talent España i amb un premi al Congreso Nacional de Magia; i en Mag Ramó, guanyador de la passada edició de l’Aparador de Mags.

Una de les novetats d’aquest any és que la Gala Internacional que es farà dissabte, tindrà dos passis: un a les 18 h i l’altre, a les 22 h. Hi participaran  en Brando i la Silvana, vinguts des de l’Argentina, amb el premi al millor acte original a l’European FISM celebrat a Blackpool; en Mag Edgard, que va quedar segon en el Magic Mania de Letònia; el Duo Kybalion, des de Rússia i Argentina, amb un primer premi de màgia general al CADI d’Argentina; en Lucas Locus, malabarista premiat internacionalment, i també l’Héctor Mancha. Aquest any la gala serà presentada per en Jaime Figueroa.

Un altre dels espectacles més populars és la Gala Infantil que es farà diumenge, a les 12 h. Aquest any, serà un espectacle amb un format més teatral. L’encarregat de fer l’obra serà en Màgic Pablo, un mag molt jove que ha pujat a escenaris de teatres de Madrid i Barcelona, sempre amb un gran èxit.

Jorge Blass serà l’encarregat de tancar la 3a edició del festival amb un espectacle familiar que farà il·lusionar i riure a grans i petits. El show es farà el diumenge, a les 18.30 h.

Com ja és habitual, el festival començarà amb el Sopar Màgic al Prat Verd de Malla servit per La Ferreria i on hi haurà alguns dels mags que participen en el festival fent màgia. Abans del sopar, hi haurà una inauguració especial a càrrec del tonenc campió del món de tir amb arc, David Garcia.

Previsió en cas de pluja

D’acord amb la previsió de temps inestable que hi ha per aquest cap de setmana, l’organització ha decidit que, en cas de pluja, els espectacles de carrer es faran al Pavelló 2 i els itinerants Tot sol i núvol i Los Mañas no es podran realitzar. La Fira de Màgia i el Punt d’Informació del festival, que estan previstos per establir-se a la plaça Major, es traslladaran a la Sala La Canal.  Si no plou, els espectacles tindran lloc segons la programació establerta.