Una Tona de Màgia | Èxit d’assistència a la tercera edició d’Una Tona de Màgia
16152
post-template-default,single,single-post,postid-16152,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Èxit d’assistència a la tercera edició d’Una Tona de Màgia

Èxit d’assistència a la tercera edició d’Una Tona de Màgia

El festival ha crescut i enfila camí per convertir-se en un esdeveniment de referència en el món de la màgia

Des de dijous i durant tot el cap de setmana, Tona s’ha convertit en la seu de la màgia per uns dies. L’edició d’aquest any ha tingut una gran varietat en la programació, també per a tots els públics, apostant sempre per la qualitat de la màgia i també, per a poder ensenyar diferents maneres d’executar aquest art.

El tercer Festival Internacional de Màgia de Tona ha consolidat les apostes que es van dur a terme a l’edició passada com la Gala Internacional de Prop, l’Aparador de Mags i l’exposició de màgia d’en Joan Ballana que han continuat tenint molt bona rebuda per part del públic assistent.

Les novetats de l’edició d’enguany, també han estat un èxit. L’aposta decidida per obrir un passi de la Gala Internacional de dissabte en sessió de tarda ha permès que més de 900 persones poguessin veure les actuacions de mags reconeguts en l’àmbit nacional i internacional.

Una Tona de Màgia acomiada la seva tercera edició amb un èxit rotund de participació superant la previsió de mal temps que hi havia pel cap de setmana. En aquesta edició, el festival ha crescut i enfila camí per convertir-se en un esdeveniment de referència en el món de la màgia. Jordi Pota, director artístic d’Una Tona de Màgia, fa una valoració molt positiva del festival d’enguany:

Quan vam decidir fer dues gales internacionals i afegir un dia al festival ens vam arriscar molt, però ha estat un èxit i ho hem omplert tot. Ha estat una experiència molt bona pel públic. La programació d’aquesta edició ha estat d’una excel·lència artística increïble i l’equip tècnic i l’organització del festival molt bona. Estem molt contents i agraïm molt l’esforç a tot l’equip d’organització, i sobretot, a les persones voluntàries per fer possible aquest festival.

Els artistes que hi han participat, també n’han fet una valoració molt positiva:

“He estat a molts festivals i crec que aquest és un dels millors” – Mag Ramó

“Ens han tractat molt bé a tots els artistes. Teníem una fisioterapeuta i tot” – Shado

El centre de fisioteràpia Marta Pugès, situat a Tona, ha estat atenent a tots els artistes durant els 4 dies que ha durat el festival, de la mateixa manera que patrocinadors com la Fundació Damm, El Màgic Món del Tren i els comerços del poble (Tona Punt de Comerç) han col·laborat perquè el festival sigui possible. L’esdeveniment també ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona i la Institució Puig-Porret.

A més, aquest any, Una Tona de Màgia ha comptat amb el patrocini principal d’Estabanell Energia, la comercialitzadora catalana de serveis energètics, i Emagina, l’empresa de telecomunicacions del grup Estabanell que ofereix serveis de fibra i mòbil. Aquest acord contribueix a posar en relleu dos dels valors compartits tant per Estabanell com pel Festival: la proximitat i aposta decidida pel territori, així com la sostenibilitat (subministrament d’electricitat certificada 100% verda).

 

El festival dia a dia

El festival va començar dijous amb una actuació inaugural de focs artificials i l’habilitat del tonenc campió mundial de tir amb arc David Garcia. A continuació, els assistents van sopar al Prat Verd de Malla on va haver-hi les actuacions d’en Mario López, l’Isaac Trias, en Mag Ramó i en Shado.

 

Divendres al matí, els alumnes de les escoles de l’Era de Dalt, el Pive i l’Escola Vedruna de Tona van assistir a l’espectacle que va tenir lloc al Parc de les Feixetes en què els mags Jordi Pota, Shado, Isaac Trias i Xavi Medina van fer màgia.

A la tarda, els alumnes de l’escola de màgia teatral de Jordi Pota van demostrar les habilitats màgiques que han après durant tot el curs. L’escola de màgia teatral de Jordi Pota és un centre per a nens de 6 a 14 anys i per a adults de més de 16 anys. L’escola té la seu a Tona, però també es fan cursos a Barcelona. Els alumnes aprenen efectes de màgia de tots els estils, i també tècniques de teatre per ajudar a la presentació d’aquests efectes màgics.

Per tancar la tarda de divendres, el mag Isaac Trias va deixar bocabadats als més petits amb una actuació a la plaça Major de Tona.

Divendres a la nit, es va dur a terme la Gala Internacional de Prop a La Canal. Les actuacions van ser retransmeses amb llengua de signes, una de les novetats d’enguany, perquè tothom pogués seguir-la sense dificultats. Hi van participar mags d’alt nivell com en Mario López, en Shado i l’Héctor Mancha. La Gala va ser presentada per en Mag Ramó, guanyador del concurs del festival Aparador de mags l’edició passada.

Dissabte va ser un dia farcit de màgia. El dia va començar amb un taller en què David el Mag va ensenyar jocs de màgia als més petits perquè els poguessin fer a amics i familiars. A la plaça Major va tenir lloc l’espectacle del Mag Edgard que va il·lusionar a tot el públic assistent. També s’hi va establir la Fira de Màgia on es podien comprar articles i jocs màgics.

El concurs Aparador de Mags, una aposta que es va iniciar a la passada edició del festival, es va fer a la sala La Canal. Set de Màgia va guanyar el premi popular. El jurat, format pels mags Mario López, Héctor Mancha i Brando i Silvana, també va escollir aquest duet de mags com a guanyadors.

Durant el matí, l’itinerant Tot sol i núvol, es va poder veure pels carrers del poble. L’espectacle és una de les apostes que ha fet aquest any el festival per potenciar les arts afins a la màgia com, en aquest cas, el clown. A més, es van fer dues visites guiades a l’exposició de màgia d’en Joan Ballana que aquest any portava catorze diorames inèdits que formaven un recorregut visual per la història de la màgia.

A la tarda, tot i la previsió de mal temps, els dos passis de la Gala Internacional van ser un èxit. La gala va comptar amb espectacles de grans il·lusions, màgia teatral, canvi ràpid de vestuari (quick change), robatoris escènics (pickpocket) i va ser presentada per Jaime Figueroa que ens va sorprendre amb les seves intervencions de ventrilòquia. A més, en aquesta edició, també es va apostar per incloure-hi una actuació de malabars que va deixar amb la boca oberta a tot el públic.

Finalment, el diumenge, la Fira de Màgia, l’espectacle d’en Mag Nani, el del Brando i la Silvana i l’itinerant Los Mañas es van traslladar al Pavelló 2 a causa de la previsió de mal temps. La Gala Infantil es va dura terme a La Canal tal com estava previst. L’actuació d’en Jorge Blass va tancar el festival amb èxit de públic.