Una Tona de Màgia | Una quinzena de mitjans de comunicació es fan ressò del festival
16390
post-template-default,single,single-post,postid-16390,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Una quinzena de mitjans de comunicació es fan ressò del festival

Una quinzena de mitjans de comunicació es fan ressò del festival

Un cop tancat el 3r Festival Internacional de Màgia de Tona podem fer un recopilatori dels mitjans de comunicació, digitals, en paper i ràdio, que se n’han fet ressò.

Començant pels mitjans de la comarca d’Osona, podem parlar del MésOsona, la plataforma digital de la comarca, que ha fet un seguiment exhaustiu del festival publicant notícies prèvies, notícies durant el festival i també post festival. Així doncs, podem llegir un article sobre la roda de premsa que es va dur a terme a la Sala La Canal de Tona el passat mes d’abril en la qual Pep Plaza, el padrí del festival, va fer un truc de màgia. Just abans d’arrencar el festival van publicar un article sobre l’exposició de la història de la màgia de Joan Ballana que es va instal·lar a la sala de dalt de la Biblioteca i una notícia hores abans de la inauguració i una altra l’endemà mateix. Finalment, l’èxit d’assistència en aquesta 3a edició va ser el tema de l’últim article d’aquest mitjà.

Una altra publicació digital, Osona.com del grup NacióDigital, també va escriure diversos articles sobre Una Tona de Màgia. L’ampliació de la durada del festival va ser el primer tema a destacar després de la roda de premsa seguit d’una altra sobre una les novetats d’aquest any: la llengua de signes. Finalment, es va fer una prèvia del festival explicant el tema principal d’aquesta edició i les opcions que s’havien preparat per si plovia durant els dies que durava, i una crònica per tancar el festival en la qual es fa una repàs de la gran majoria dels espectacles.

Pel que fa a televisions de la comarca, el Canal Taronja també va cobrir el festival des de la presentació i fins al final. La televisió local va assistir a la roda de premsa que es va fer a La Canal i van parlar amb els dos protagonistes del moment: Jordi Pota, director artístic del festival i Pep Plaza, padrí del festival 2018. A més, la periodista Marina Solà Boeck va entrevistar al programa Gent de casa a Josep Salom, alcalde de Tona; Jordi Pota, director artístic i Esteve Rodríguez, director d’estratègia d’Estabanell energia, patrocinador oficial del festival. Per tancar el seguiment de l’esdeveniment tonenc, es va editar una notícia posant èmfasi en la consolidació del festival i també un reportatge de 25 minuts de durada amb una recopilació de gran part dels actes portats a terme.

L’altra televisió comarcal que també compta amb edició en paper és El 9 Nou i 9TV. Aquest mitjà de comunicació va parlar de la nova edició del festival en les notícies de televisió però també va fer un article sobre la roda de premsa en l’edició en paper. L’endemà mateix de la inauguració, tant en el diari digital com en televisió se’n va parlar explicant el programa d’actes dels dies del festival. Com a resum del que va donar de sí el festival, el 9 TV va emetre i escriure una notícia parlant d’alguns dels espectacles i mags que en van prendre part. A més, també es va editar un reportatge. I a través de La Xarxa de Televisions Locals, al programa Connecticat, també se’n va parlar.

Ona Digital, la ràdio per internet, va dedicar una part del seu informatiu del dilluns 14 de maig a parlar del 3r Festival Internacional de Màgia de Tona.

Un altre diari digital que també compta amb publicació en paper i televisió és El Punt Avui. En aquest cas, Jordi Pota va ser el protagonista d’una entrevista feta per Jordi Alemany en la qual Pota parla de la màgia i de com ha evolucionat i també del festival i d’aquesta tercera edició. El programa l’Illa de Robinson va dedicar un espai a entrevistar a l’alcalde de Tona, Josep Salom, i al director artístic. En l’entrevista es van repassar els actes de la tercera edició i Pota va fer un truc de màgia. Finalment, es va publicar un article el divendres on es repassen dos dels pilars fonamentals del festival, la Gala Internacional de Prop i la Gala Internacional.

La publicació digital Festa Catalunya va escriure un breu article previ a aquesta tercera edició del festival igual que Osonateca.

I passant ja a parlar de mitjans de comunicació a nivell català, Jordi Pota va ser entrevistat i també va fer un truc de màgia al programa de la tarda de TV3, Tot es mou, amb Lluís Marquina. L’emissora musical Ràdio Flaixbac, i concretament al programa del matí conduit per Carles Pérez, El matí i la mare que el va parir, va parlar amb Jordi Pota, igual que José Miguel Cruz del programa La Linterna de la cadena COPE. RAC1 va fer esment del festival en dues ocasions: el dijous dia 10 de maig en la secció d’activitats recomanades del programa de Jordi Basté, El Món a RAC1 (a partir del minut 23), i el divendres al programa Tot és possible (a partir del minut 25) d’Elisenda Camps en el qual també van parlar amb el director artístic. Finalment i acabant amb les ràdios, RAC105 va tenir a Jordi Pota a l’estudi parlant del festival el dijous al matí al programa Fricandó Matiner d’Ernest Codina i Elisenda Carod.

Per finalitzar, el diari El Periódico va publicar un article en la seva versió digital un cop acabat el festival posant èmfasi en l’èxit d’assistència i en els mags premiats tant nacionalment com internacionalment que hi van participar.